Szent Tamás 3909 Tokaji késői szüretelésű 2011 0,375l (Tokaj) 2011

Helymeghatározás: 3909 Mád. A környék dűlőinek legszebb terméseiből készült.
Tokaji késői szüret. Illatornamentikája vezető jegye a birsalma, a méz, melyek fehérhúsú barack aromáival, narancsolajos és aszalt jegyekkel egészülnek ki. Kóstolva sűrű konzisztencia, tökéletes sav-cukor egyensúly, közepes test, végtelenül hosszú lecsengés, mámorító elegancia tapasztalható. Ízében piros alma, méz és citrusok kavalkádja bontakozik ki. Különleges, szelíd hullámzó bor, mely ízének, ha a multisense tudományág oxfordi kutatóinak skáláján kell egy hangzással párosítani, az biztosan a hárfáé lenne.
Édes fehér
Cuvée
10% vol

7 890 Ft
7 390 Ft/palack

19 707 Ft / liter
24 órás kiszállítással
Ajánlott fogyasztási hőfok: 11°C
Alkohol: 10% vol
Borászat: Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet
Borkészítés, érlelés: Közel egy évet töltött kisméretű hordóban, ezzel az volt a célunk, hogy harsány illatát minél tovább megőrizzük.
Borvidék: Tokaj
Díjazott: Nemzeti Borkiválóság Program (2014) 3 csillag, Vinagora nemzetközi borverseny arany, Sommelier Wine Awards - Egyesült Királyság: arany
Ételpárosítás: Kecskesajt fagylalt kakukkfüves mézzel, körtével
Évjárat: 2011
Évjárat jellemzése: A száraz, meleg évjárat kedvezett az érésnek, viszont nagyon kevés aszúszem képződött.
Főborász: Ifj.Szepsy István
Jelleg: Édes fehér
Kóstolási jegyzet: Tokaji késői szüret. Illatornamentikája vezető jegye a birsalma, a méz, melyek fehérhúsú barack aromáival, narancsolajos és aszalt jegyekkel egészülnek ki. Kóstolva sűrű konzisztencia, tökéletes sav-cukor egyensúly, közepes test, végtelenül hosszú lecsengés, mámorító elegancia tapasztalható. Ízében piros alma, méz és citrusok kavalkádja bontakozik ki. Különleges, szelíd hullámzó bor, mely ízének, ha a multisense tudományág oxfordi kutatóinak skáláján kell egy hangzással párosítani, az biztosan a hárfáé lenne.
Story: Helymeghatározás: 3909 Mád. A környék dűlőinek legszebb terméseiből készült.
Szőlőfajta: Furmint
Szőlőültetvény: Öreg tőkék termése
Szüret: válogatott kézi szüret
Talaj: Elsősorban zeolit, riolit, kvarcos riolittufa, piroxénandezit, vörös- és sárgaagyag és lösz alkotják a szőlőtermő területeink gyökérzet által elérhető rétegeit.
Tárolás, érlelhetőség: 8-10 év
Termőhely: Mád

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre. Kérlek a most kapott e-mail-ben erősítsd meg feliratkozási szándékod!

készítette: NeoSoft